Älgjakten är igång

Nu är älgjakten i full gång och nästan 90 000 älgar kommer att fällas innan jakten är slut i januari. När vinterns kalla månader är här gäller det att klä sig rätt i skogen och självklart känna till alla regler som finns där.

2544109-moose-walking-through-autumn-meadow

För ett par månader sedan drog årets älgjakt igång i landets norra delar. Runt 87 000 älgar kommer att skjutas fram till jaktens slut den sista januari. Redan under de första timmarna av älgjakten fälldes två stycken älgar i Norrbotten, vilket gjorde att inledningen på jakten blev fartfylld. Det finns ingen exakt siffra på hur många jägare som kommer att delta i jakten i år men de 300 000 personer som har jaktkort kommer förmodligen vara inblandade på ett eller annat sätt. Läs mer.

Klä dig rätt

Den som ska ge sig ut på jakt måste vara rätt utrustad, speciellt nu under årets kallare månader. Det man bör satsa på är en skön, varm och funktionell klädsel. Detta kan man med stor sannolikhet hitta på nätet och är det till exempel ett par riktigt bra jaktstövlar som man är ute efter kan man hitta dessa till ett bra pris på http://www.activeoutfit.se/sv/425-jaktstovlar. På den sidan kan man inte bara hitta kläder, utan massor av nödvändiga tillbehör som gör jakten enklare och roligare.

Vett och etikett i skogen

Förutom bra kläder och utrustning gäller det också att ha koll på regler och vett och etikett när man beger sig ut i skogen. På na.se kan man läsa att jägarna måste vara uppmärksamma på att det faktiskt kan vistas andra människor i skogen. Man får inte på något sätt utsätta dessa människor för fara. De personer som inte jagar men som är i skogen kan i sin tur uppmärksamma jägarna om sin närvaro och kanske klä sig i ett färgglatt plagg som syns på långt håll.