Bila genom Europa

Bila genom Sverige och Europa

Häng i storstäderna

Något som har varit populärt men som också går i vågor är att bila igenom Sverige. Det finns många som göra det under sommaren och njuter av det landet har att erbjuda i värmen. Egentligen finns det ju ingen anledning att åka utomlands när solen står högt, när den dessutom knappt går ned och värmen trycker på från alla håll. Det svenska storstäderna Malmö, Göteborg och Stockholm har alla sina olika erbjudanden och för den som kanske inte känner sig tillfredställd bara med strand och sol så kan man alltid besöka någon av städernas uteserveringar eller muséer, exempelvis.

Ta bilen i Europa istället – eller också

Har du däremot mer tid och kanske redan har gjort den bilresan i Sverige så finns det många rutter att tillgå. Här finns en utav de bättre. På den här resan så kommer du korsa det mesta av Europa rakt nedåt. På vägen ned till Florens, som är bilresans sista anhalt så kommer du kors länder som Tyskland, Jugoslavien och Kroatien och på hem vägen blir det återigen Tyskland samt Schweiz. Om du dessutom åker på sommaren så kan du alltid besöka några av dess länders arenor för eventuella fotbollsmatcher i högklass. I Italien och Frankrike så har du vingårdar utan dess like och den tyska pilsen är inte att förglömma.
Så om du är trött på att sitta i långa bilköer på autobahn och behöva stressa i ilfart överallt så kan du alltid överväga denna rutt. Vill du däremot åka längs kusten så finns den resvägen också. Det blir en resa som går mer i havets tecken och hemresan kan bli oändligt fin då den sträcker sig från Brest i väst till Puttgarten i nordöst. Under denna resa spenderar du större delen av tiden i Frankrike men gör också en längre visit i Holland.
Att bila genom Europa behöver inte kosta så mycket, faktiskt inte jättemycket mer än att bila i Sverige, då priserna i Europa kan vara kraftigt nedsatta. Det enda man ska tänka på är att kolla upp reglerna i vardera land för att vara på den säkra sidan. Några av dessa regler man bör kolla upp är:

  • Ha första hjälpenutrustning i bilen
  • Eventuella internationella körkort
  • Reflexväster till samtliga i bilen
  • Pass och försäkrningsbevis