När Härjedalen inte är rätt

Att åka på en resa, vart man än åker, är alltid otroligt härligt. Och ibland behöver man inte ens åka iväg så långt utan det kan räcka med att man kör en timme eller två bort för att upptäcka något nytt och kunna koppla bort vardagen. Att bo i närheten av Härjedalen är alltså med andra ord inget man bör vara ledsen över, att besöka härliga Härjedalen är verkligen fantastiskt, och något som alla bör göra. Men dessvärre så kan det ibland finnas tillfällen då man hellre lämnar landet och besöker andra länder. Ett bra exempel på sådant är när det är dags för skidsäsongen! Såhär skriver man om det på SvD.se:

Vi omges av snöklädda berg, men i byn nere i dalen är det vårigt grönt. Tydligen är det ovanligt lite snö för säsongen, men det märks inte i backarna – här är underlaget perfekt och lufttemperaturen långt ifrån den i svenska fjällen så här i sportlovstider. Vi väljer en flera kilometer lång, röd pist som alla i familjen börjar kunna ta sig ner för. Halvvägs stannar vi till vid en hütte och beställer apfelstrudel och varm saft.

Visst låter det otroligt härligt? Och dessvärre något som man inte riktigt kan få i Härjedalen, även om det är snö och härligheter utanför ens fönster. Men ingenting kommer i närheten av Alperna rent skid- och upplevelsemässigt så vill man ha en härlig vecka i backen med goda vänner så får man faktiskt lämna sitt älskade Härjedalen, och ge sig ut och upptäcka nya platser. Det kommer garanterat bli en otroligt härlig resa, ha det så kul!