Snart är vintersäsongen åter här

Minusgraderna har börjar trilla in och snar ligger snöflingorna tätt på backen. Och för många är vintern den bästa årstiden då man kan vara utomhus och åka ner längs backar och känna friheten i farten. Ett besök i Härjedalen är därför något som för alla borde vara självklart. Oavsett om du ska åka i de gröna backarna, längdskidor eller bege dig ut off-pist i Alperna så finns det mycket att tänka på.

Innan du beger dig ut i backen

Först och främst är det viktigt att du tänker på säkerheten. Detta gäller för gröna backar likväl som för de svarta. När det kommer till gröna backar så handlar det främst om att du ska ha rätt utrustning som passar och att du inte ska ta på dig vatten över huvudet och utsätta dig för skada. När det kommer till att du ska åka offpist så är det viktigt att du behärskar din teknik och går in med att varje åk inte är det andra likt. Att åka offpist är alltid en risk för oväntade faror såsom lössnö och laviner. Så, håll koll på väderleken och vad som skrivs för just den dagen du ska bege dig ut. Och lämna dumdristigheten hemma. Det gäller att du ska kunna variera ditt åksätt och inte åka med oroliga ben.

Viktigt med bra utrustning

  • Rossignol
  • Salomon
  • Stöckli
  • Fisher
  • K2
  • Scott

Är att nämna några märken som tillverkar skidutrustning och som du bör kolla upp så du åker med rätt utrustning. Många är det även nu som tänker på det yttre – och absolut är det inget fel. Det finns mängder av snygga och funktionella kläder som du kan finna så du både åker snyggt och ser snygg ut medan du åker. Ska du bege dig till Alperna kan det vara ännu roligare att se bra ut för att sedan kunna flyga in på någon trendig After Ski och mingla med kändiseliten. Ja, det är där många av dem finns. Och det fungerar tyvärr inte att du åker bra för att få en plats på de trendigaste ställena, där gäller det att du ska vara klädd i de rätta märkena och se rätt ut, eller försöka i alla fall efter en dag på toppen.