Turista i härliga Norrland

Norrland utgör nästan halva Sverige, men är ändå ett område som präglas av sin egen natur och kulturella särart. Med sin karga natur och djupa skogar, lämpar sig Norrland utmärkt för turistande året om. Under vinterhalvåret lockar fjällen och de snöhöljda backarna med skidåkning, slalom såväl som Telemark-skidor. Den äventyrslystne kan även pröva på att åka hundsläde!

Allra vackrast är dock Norrland sommartid. De ljusa nätterna på Nordkalotten är magiska: så nära polcirkeln blir det aldrig riktigt mörkt. Det enda smolket i bägaren är myggen! Med så mycket våtmark förökar sig mygg och knott i en skrämmande hastighet. Visst kliar betten, men de är inte farliga. En lösning för att hålla dem på avstånd kan då vara en mygg fångare, som återfinns i en mängd utföranden.  Portabel, med sladd eller en som är anpassad för jakt och fiske? Väl så beväpnad står det var och en fritt att utforska Norrland och dess härligheter. Några lockande exempel sommartid:

  • Hjortronplockning
  • Fjällvandring
  • Kräftfiske
  • Bäversafari
  • Besök på friluftsmuseum

Allt detta och mycket mer erbjuder Norrland med sin rustika charm. Det finns äventyr för den adrenalinlystne, och lugnare aktiviteter för den som så önskar. Inte heller den kulturellt bevandrade behöver gå miste om en konst- eller musikupplevelse. Med sina många museer och kulturminnesmärken finns det något att göra även för den som inte vill bege sig ut i skog och mark. Det är dock det norrländska trumfkortet: skogen och naturupplevelserna. Norrland gör sällan någon besviken!